ELAZIĞ / MERKEZ - Elazığ Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Kas

2 yıldır başarıyla sürdürdüğümüz Özel Eğitim Hizmetlerinde Öğrenme Ortamlarının Geliştirilmesi adlı Avrupa Birliği projemizin kapanış programını gerçekleştirdik.

Özel eğitim hizmetlerinin kalitesinin artırılmasına amaçladığımız bu projemizdeki tüm faaliyetlerimizi başarıyla tamamlayarak kapanışı

Proje Koordinatörümüz Sayın Dr. Bekir EROL’un açılış konuşmalarıyla başlayan programa İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet YİĞİT, Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Mehmet Nuri GÖMLEKSİZ, Sendika başkanları, STK temsilcileri, özel ve kamuya ait kurum ve kuruluşların temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, özel çocuklarımızın aileleri ve basın mensupları olmak üzere 165 kişi katıldı katıldılar.

Fırat Üniversitesi’nden öğretim üyeleri Doç. Dr. Songül KARABATAK ve Doç. Dr. Yunus Emre KARAKAYA’nın sunumlarıyla devam eden programımız plaket ve sertifika töreni ile devam etti. Kapanış yemeğinin ardından projemizin yasal süresi tamamlanmış oldu.

Proje ortaklarımıza, kurum personelimize, proje ekibimize ve emeği geçen teşekkür ediyoruz.

Her şey özel çocuklarımız için…

ÖĞRETMEN EĞİTİMLERİMİZİ TAMAMLADIK.

Gururluyuz… Projemiz kapsamında kurduğumuz yüz yüze ve uzaktan eğitim merkezlerimizde yaklaşık 1 yıldır süren eğitimlerle ilimizdeki 750 öğretmenimizi özel eğitim hizmetleri ile ilgili 140, 120 ve 60 saatlik kurslardan geçirdik.

TREESP2.1.IQSES/285 Nolu Özel Eğitim Hizmetlerinde Öğrenme Ortamlarının Geliştirilmesi projemizin son 3 grup yüz yüze ve uzaktan eğitimlerini bitirdik. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Ekm

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız ve Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun. Nice 100 yıllara..

Ekm

TREESP2.1.IQSES/285 Referans nolu uluslararası projemiz kapsamında 2 günlük Özel Eğitimin Geliştirilmesi Çalıştayımızı tamamladık. İlimizdeki akademisyenlerin, STK’ların, sendikaların, kamu kurum-kuruluşlarının temsilcilerinin, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin ailelerinin ve öğretmenlerinin katılımıyla tamamladığımız strateji çalıştayımız çok verimli geçti.
Elazığ’da özel eğitimle ilgili ilk defa gerçekleştirilen çalıştayımıza toplam 125 kişi katıldı. 5 başlıkta 2 günlük oturumlar sonucunda ilimizdeki özel eğitim hizmetlerinin kalitesinin artırılmasına yönelik önerilerin olduğu ve vizyon belgesi niteliğinde bir kitap çıkararak taraflarla paylaşacağız.

Tem

Avrupa Birliği projemiz kapsamında kurduğumuz UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ (RAM-UZEM)’nde yaz döneminde öğretmen eğitimlerimize devam ediyoruz. İlçelerde görev yapan yaklaşık 250 öğretmenimize özel eğitimle ilgili alan uzmanlarımız eğitim vermeye devam ediyorlar.

Tem

TREESP2.1.IQSES-285 Referans Nolu Özel Eğitim Hizmetlerinde Öğrenme Ortamlarının Geliştirilmesi projemiz kapsamında 2023 Temmuz ayına kadar ilimizdeki 375 öğretmenimizi özel eğitimle ilgili yüz yüze grup eğitimlerinden geçirerek sertifikalarını verdik. Bu şekilde ilimizin özel eğitim hizmetlerinin kalitesinin artırılmasına katkı sağlamış olduk.